Кунжут рекомендують своїм пацієнтам включати в меню стоматологи. Це дрібненьке насіння дуже корисне для здоров'я зубів і кісток, сприяє зміцненню імунітету. В Японії гомасіо вважається приправою довгожителів. Приготувати цю смачну і дуже корисну приправу зовсім не складно. На її створення у вас підуть лічені хвилини.
Гомасіо - кунжутна сіль
Складові:
- 15 ст. л. білого кунжуту
- 1 ст. л. морської солі
Спосіб приготування:
Білий кунжут необхідно злегка обсмажити. Висипати насіння на розігріту суху сковороду, при постійному помішування обсмажуйте кунжут до злегка золотистого кольору. Дуже важливо стежити за тим, щоб кунжут не підгорів, в іншому випадку продукт буде зіпсований. Гомасіо буде гірким і несмачним.
Популярні зараз
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Коли кунжут стане рівномірно золотистим, всипте в сковороду сіль. Перемішайте і обсмажуйте протягом хвилини, потім зніміть кунжут з сіллю з плити.
Якщо у вас є ступка з товкачиком, то запасіться терпінням і перетріть насіння з сіллю в пудру. Це довго і виснажливо, зате ви отримаєте по-справжньому японський гомасіо. Для тих, у кого немає зайвого часу, підійде варіант з кавомолкою або блендером.
Подрібніть кунжут до стану дрібної пудри. Потім складіть отриману приправу в чисту суху баночку з щільно закривається кришкою. Зберігайте в холодильнику.
Використовуйте гомасіо замість солі, додаючи в овочеві і картопляні блюда, рис, до бобових і в салати. Смак вийде незвичайним і дуже приємним.
Смачного!
Приготуйте до вечері смачну курку з картоплею. Ароматна страва припаде до смаку всій родині.