Смачна і корисна кунжутна сіль: рецепт смачної приправи гомасіо

Автор: Шевченко Лилия

Кунжут рекомендують своїм пацієнтам включати в меню стоматологи. Це дрібненьке насіння дуже корисне для здоров'я зубів і кісток, сприяє зміцненню імунітету. В Японії гомасіо вважається приправою довгожителів. Приготувати цю смачну і дуже корисну приправу зовсім не складно. На її створення у вас підуть лічені хвилини.

Смачна і корисна кунжутна сіль: рецепт смачної приправи гомасіо - today.ua

Гомасіо - кунжутна сіль

Складові:

  • 15 ст. л. білого кунжуту
  • 1 ст. л. морської солі

Спосіб приготування:

Білий кунжут необхідно злегка обсмажити. Висипати насіння на розігріту суху сковороду, при постійному помішування обсмажуйте кунжут до злегка золотистого кольору. Дуже важливо стежити за тим, щоб кунжут не підгорів, в іншому випадку продукт буде зіпсований. Гомасіо буде гірким і несмачним.

Популярні зараз

У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Коли кунжут стане рівномірно золотистим, всипте в сковороду сіль. Перемішайте і обсмажуйте протягом хвилини, потім зніміть кунжут з сіллю з плити.

Смачна і корисна кунжутна сіль: рецепт смачної приправи гомасіо Якщо у вас є ступка з товкачиком, то запасіться терпінням і перетріть насіння з сіллю в пудру. Це довго і виснажливо, зате ви отримаєте по-справжньому японський гомасіо. Для тих, у кого немає зайвого часу, підійде варіант з кавомолкою або блендером.

Подрібніть кунжут до стану дрібної пудри. Потім складіть отриману приправу в чисту суху баночку з щільно закривається кришкою. Зберігайте в холодильнику.

Використовуйте гомасіо замість солі, додаючи в овочеві і картопляні блюда, рис, до бобових і в салати. Смак вийде незвичайним і дуже приємним.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте до вечері смачну курку з картоплею. Ароматна страва припаде до смаку всій родині.

Головне