Today.ua

Смачніше магазинної: як приготувати моцарелу із двох інгредієнтів всього за 30 хвилин

Вишуканий сир моцарелла у класичному італійському рецепті готується молока чорних буйволиць. У продажу, як правило, представлений продукт із коров'ячого молока. Ласощі можна приготувати з двох інгредієнтів лише за 30 хвилин вдома.

Моцарелла дуже ніжна і смачна. Вона ідеально доповнює салати, її часто використовують для приготування піци та бутербродів. Щоб зробити такий сир у домашніх умовах, знадобляться два інгредієнти – молоко та оцет. Продукт вийде смачнішим, ніж куплений у магазині.

Для однієї порції моцарели, знадобляться 3 літри свіжого домашнього молока та 10 столових ложок 9-відсоткового оцту. Нагрійте молоко – воно має бути теплим, але не гарячим. Вимкніть вогонь і вливайте по столовій ложці оцту постійно помішуючи.

Вливайте оцет до моменту, коли сир відокремиться від сироватки. Помішуйте рідину, збираючи сир у кульку. Відокремте його від сироватки і відіжміть.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Valeriia Veligura (@yummy_pp_lera)

Додайте до сироватки додайте столову ложку 1-3 столові ложки солі – за смаком. Нагрійте її, але не кип'ятіть, вимкніть вогонь. Покладіть сир у сироватку, виймайте і максимально розтягуйте його. Щоб не обпалити руки, потрібно використовувати рукавички.

Виймайте, розтягуйте і занурюйте сир у сироватку, поки він не стане еластичним. Потім потрібно сформувати одну або багато маленьких кульок сиру, які потрібно перекласти у крижану воду. Готово!

Така моцарелла може зберігатися у розсолі до 5 днів. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати в домашніх умовах твердий сир із вічками – знадобляться доступні інгредієнти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ