Яблучний пиріг: рецепт ароматної випічки до чаю чи кави

Автор: Леся Ловіцька

Яблучний пиріг підходить до чаю або кави якнайкраще. Багато хто звик готувати шарлотку, але можна витратити трохи більше часу і отримати ще смачнішу випічку. Частування готується за простим рецептом.

Яблучний пиріг: рецепт ароматної випічки до чаю чи кави - today.ua

Щоб приготувати ароматний ксило-солодкий яблучний пиріг, вам знадобляться:

  • 4 великі яблука або 8 маленьких;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • яйце;
  • 1,5 склянки борошна (і 2 ст. л. для крему);
  • 150 г вершкового масла;
  • 250 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • половина лимона;
  • дрібка солі;

Спочатку візьміть глибоку миску і просійте борошно разом з розпушувачем. Натріть вершкове маслона тертці і перемішайте тісто до утворення крихти. Додайте сметану, залишивши окремо 4 столові ложки для крему.

Перемішайте тісто до однорідного стану – воно має бути тягучим. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на кілька годин.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Яблука потрібно очистити та видалити серцевину. Наріжте їх тонкими скибочками та полийте соком лимона.

Тепер потрібно зайнятися кремом. Змішайте сметану з яйцем, склянкою цукру та двома столовими ложками борошна. Збийте масу кремом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Яблучний пиріг: рецепт ароматної випічки до чаю чи кави Візьміть форму для запікання, змастіть її олією і посипте борошном. Розкотіть туди тісто в тонкий пласт, сформувавши борти. Розподіліть фрукти по тесту і залийте кремом. Яблучний пиріг слід випікати близько 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Якщо часу готувати яблучний пиріг у вас немає, зробіть шарлотку за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка. Він назвав свій десерт "Антонівським мостом".