Today.ua

Яблучний пиріг: рецепт ароматної випічки до чаю чи кави

Яблучний пиріг підходить до чаю або кави якнайкраще. Багато хто звик готувати шарлотку, але можна витратити трохи більше часу і отримати ще смачнішу випічку. Частування готується за простим рецептом.

Щоб приготувати ароматний ксило-солодкий яблучний пиріг, вам знадобляться:

Спочатку візьміть глибоку миску і просійте борошно разом з розпушувачем. Натріть вершкове маслона тертці і перемішайте тісто до утворення крихти. Додайте сметану, залишивши окремо 4 столові ложки для крему.

Перемішайте тісто до однорідного стану – воно має бути тягучим. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на кілька годин.

Яблука потрібно очистити та видалити серцевину. Наріжте їх тонкими скибочками та полийте соком лимона.

Тепер потрібно зайнятися кремом. Змішайте сметану з яйцем, склянкою цукру та двома столовими ложками борошна. Збийте масу кремом.

Візьміть форму для запікання, змастіть її олією і посипте борошном. Розкотіть туди тісто в тонкий пласт, сформувавши борти. Розподіліть фрукти по тесту і залийте кремом. Яблучний пиріг слід випікати близько 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Якщо часу готувати яблучний пиріг у вас немає, зробіть шарлотку за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка. Він назвав свій десерт "Антонівським мостом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ