У п'ятницю, 19 серпня, православні віруючі відзначатимуть день Преображення Господнього та Яблучний Спас. Цей день знаменує собою перехід від літа до осені. Хазяйки готують страви з яблук, а ми пропонуємо спробувати приготувати шарлотку, яка вийде ідеальною саме за цим рецептом.
Ідеальна шарлотка з яблуками – рецепт
Складові:
- 2 великі яблука
- 20 г вершкового масла
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 500 мл кефіру
- 400 г борошна
- Кориця до смаку
- Сода на кінчику ножа
Спосіб приготування:
- Вимиті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки та насіння. Нарізаємо на дрібні шматочки.
- У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо яблука, трохи цукру та корицю. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи протягом 5-10 хвилин в залежності від сорту яблук.
- Яйця збиваємо міксером до появи піни, додаємо соду, цукор, корицю, кефір і борошно. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок – тісто має вийти трохи густішим, ніж на оладки.
- Форму для пирога змащуємо олією. На дно викладаємо яблука та заливаємо тістом.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною паличкою – на ній не повинно залишитись тіста.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати яблучні кекси з горіхами - швидкий рецепт за 30 хвилин.