Якщо звичайна яєчня вам вже порядком набридла, пропонуємо приготувати дуже цікаву, але при цьому просту страву арабської кухні. Готується вона всього 10 хвилин, а результат виходить не гіршим, ніж у дорогому ресторані.
Страва з яєць, смажених у соусі з помідорів, перцю, з цибулею та приправами має назву Шакшука, та поширена в більшості арабських країн, а також входить до кухні Ізраїлю.
Подається на сніданок із хлібом, лавашем, тортилью або питою.
Яєчня Шакшука – рецепт
Складові:
- 3 яйця
- 2 великі помідори
- 2 болгарських перці
- Цибулина
- 2 зубчики часнику
- Петрушка чи улюблена зелень
- Сіль
- Перець
- Дрібка цукру
- Хмелі-сунелі або улюблені спеції
Спосіб приготування:
- На розпечену сковороду наливаємо олію, додаємо дрібно нарізаний часник, хмелі-сунелі або будь-яку іншу улюблену приправу.
- Коли часник стане золотистого кольору, додаємо до нього дрібно нарізану цибулину.
- Коли цибуля підрум'яниться, додаємо в сковороду нарізаний перець. Накриваємо кришкою та тушкуємо.
- У цей час два помідори надрізаємо на місці плодоніжки хрестом, обдаємо окропом, знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо.
- Додаємо помідори в сковороду, солимо, перчимо і тушкуємо десь 4 хвилини під кришкою.
- Після цього суміш потрібно трохи підцукорити.
- Лопаткою розсовуємо овочі та додаємо у страву яйця, накриваємо кришкою та готуємо ще пару хвилин.
- Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати ліниві вареники з картоплею та сиром. Це простий рецепт смачної та доступної страви на обід.