Today.ua

Яєчня по-арабськи: ідеальний сніданок за 10 хвилин у соусі з помідорів

Якщо звичайна яєчня вам вже порядком набридла, пропонуємо приготувати дуже цікаву, але при цьому просту страву арабської кухні. Готується вона всього 10 хвилин, а результат виходить не гіршим, ніж у дорогому ресторані.

Страва з яєць, смажених у соусі з помідорів, перцю, з цибулею та приправами має назву Шакшука, та поширена в більшості арабських країн, а також входить до кухні Ізраїлю.

Подається на сніданок із хлібом, лавашем, тортилью або питою.

Яєчня Шакшука – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. На розпечену сковороду наливаємо олію, додаємо дрібно нарізаний часник, хмелі-сунелі або будь-яку іншу улюблену приправу.
  2. Коли часник стане золотистого кольору, додаємо до нього дрібно нарізану цибулину.
  3. Коли цибуля підрум'яниться, додаємо в сковороду нарізаний перець. Накриваємо кришкою та тушкуємо.
  4. У цей час два помідори надрізаємо на місці плодоніжки хрестом, обдаємо окропом, знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо.
  5. Додаємо помідори в сковороду, солимо, перчимо і тушкуємо десь 4 хвилини під кришкою.
  6. Після цього суміш потрібно трохи підцукорити.
  7. Лопаткою розсовуємо овочі та додаємо у страву яйця, накриваємо кришкою та готуємо ще пару хвилин.
  8. Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати ліниві вареники з картоплею та сиром. Це простий рецепт смачної та доступної страви на обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ