Today.ua

Яйця будуть чиститись без проблем: 3 кулінарні хитрощі при варці

Яйця готуються максимально швидко, тому багато хто часто їсть їх на сніданок. У деяких випадках доводиться відварювати багато яєць на салат. Проблема, якщо вони погано чистяться, і шкаралупа відокремлюється разом із вмістом яйця. Є 3 кулінарні хитрощі, які допоможуть цьому запобігти.

Яйця складно почистити, якщо вони неправильно вибрані або приготовлені. Зверніть увагу на важливі моменти.

Вік

Для варіння не підходять надто свіжі та надто старі яйця. Оптимально використовувати ті, які лежали в холодильнику не менше тижня, але не більше двох. Такі не завдадуть клопоту і будуть чиститися набагато краще.

Вода

Якість варених яєць буде гіршою, якщо варити їх у великому обсязі рідини. Важливо правильно розрахувати пропорцію. Покладіть яйця в ємність для варіння і залийте водою, яка повинна не більше сантиметра підніматися над ними. Не забудьте підсолити воду.

Охолодження

Яйця після варіння багато хто відправляє в миску з холодною водою. У цьому справді є сенс. Однак оптимально відкрити кран із холодною водою та залишити яйця всього на хвилинку.

Раніше повідомлялось, що яйця в Україні подорожчали. Скільки вони коштують у середині серпня, читайте тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ