Запечена шаурма в томатній підливі - рецепт смачної та простої страви за 30 хвилин

Шаурму люблять майже всі. Засмажене м'ясо, загорнуте в лаваш, зі свіжим салатом та заправкою – ох, пальчики оближеш. Пропонуємо вам приготувати альтернативний рецепт шаурми – запеченої у духовці в томатній підливі.

Запечена шаурма в томатній підливі - рецепт смачної та простої страви за 30 хвилин - today.ua

Запечена шаурма у томатній підливі – рецепт

Складові:

  • 400 г яловичини
  • 400 г курятини
  • 70 г вершкового масла
  • Морква
  • 3 цибулини
  • Часник
  • Лаваш
  • Томатна паста
  • Сіль на смак
  • Часник
  • Сир

Спосіб приготування:

Запечена шаурма в томатній підливі - рецепт смачної та простої страви за 30 хвилин

  1. Нарізану невеликими шматочками яловичину обсмажуємо на сковороді, додаємо дрібно нарізану цибулю (2 шт.), натерту моркву і нарізане куряче філе - обсмажуємо.
  2. Додаємо розбавлену з водою томатну пасту (кількість на смак), сіль і перець на смак, а також улюблені спеції.
  3. Для томатної підливи: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло з рослинним. Додаємо часник, одну дрібно нарізану цибулю – трохи обсмажуємо. Потім додаємо томатну пасту, сіль, перець та улюблені спеції.
  4. Готове м'ясо начиняємо в лаваші і скручуємо в трубочки та викладаємо у форму. Заливаємо томатним соусом, зверху посипаємо натертим сиром і забираємо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати кабачкову ікру з баклажаном та морквою всього за годину – простий рецепт пікантної сезонної закуски.