Шаурму люблять майже всі. Засмажене м'ясо, загорнуте в лаваш, зі свіжим салатом та заправкою – ох, пальчики оближеш. Пропонуємо вам приготувати альтернативний рецепт шаурми – запеченої у духовці в томатній підливі.
Запечена шаурма у томатній підливі – рецепт
Складові:
- 400 г яловичини
- 400 г курятини
- 70 г вершкового масла
- Морква
- 3 цибулини
- Часник
- Лаваш
- Томатна паста
- Сіль на смак
- Часник
- Сир
Спосіб приготування:
- Нарізану невеликими шматочками яловичину обсмажуємо на сковороді, додаємо дрібно нарізану цибулю (2 шт.), натерту моркву і нарізане куряче філе - обсмажуємо.
- Додаємо розбавлену з водою томатну пасту (кількість на смак), сіль і перець на смак, а також улюблені спеції.
- Для томатної підливи: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло з рослинним. Додаємо часник, одну дрібно нарізану цибулю – трохи обсмажуємо. Потім додаємо томатну пасту, сіль, перець та улюблені спеції.
- Готове м'ясо начиняємо в лаваші і скручуємо в трубочки та викладаємо у форму. Заливаємо томатним соусом, зверху посипаємо натертим сиром і забираємо у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Готово! Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати кабачкову ікру з баклажаном та морквою всього за годину – простий рецепт пікантної сезонної закуски.