Запечена картопля в мікрохвильовій печі з шинкою і сиром за 15 хвилин

Не завжди на приготування обіду є багато часу. А тому запечена в мікрохвильовій печі м'яка соковита картопелька з шинкою або салом і з сиром - відмінний варіант. На її приготування піде лише 15 хвилин, а результат вийде не гірше, ніж у духовці.

Запечена картопля в мікрохвильовій печі з шинкою і сиром за 15 хвилин - today.ua

Картопля в мікрохвильовій печі з шинкою і сиром – рецепт

Найкраще для приготування в мікрохвильовій печі використовувати скляну форму. Запечена картопля в мікрохвильовій печі з шинкою і сиром за 15 хвилин

Складові:

  • 2 картоплі
  • 80 г шинки чи сала
  • 60 г сиру
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сіль на смак
  • Улюблені приправи

Спосіб приготування:

Запечена картопля в мікрохвильовій печі з шинкою і сиром за 15 хвилин

  1. Чистимо картоплю, якщо вона стара, якщо молода – трьома губкою або щіточкою, щоб прибрати бруд – і добре промиваємо під проточною водою.
  2. Обсушуємо картоплю паперовими рушниками і робимо на коренеплоді кілька глибоких розрізів, але не порушуючи цілісність картоплі.
  3. Шинку, сало чи ковбасу нарізаємо на тонкі шматочки – приблизно шириною 2 см.
  4. Рослинну олію змішуємо з сіллю та приправами та обмазуємо картоплю.
  5. У кожен надріз вставляємо м'ясо і зверху ще раз присипаємо спеціями.
  6. Відправляємо картоплю у форму та запікаємо 8-10 хвилин на потужності 750 Вт. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки чи дерев'яної палички.
  7. Через 10 хвилин дістаємо з мікрохвильової печі картоплю, посипаємо зверху натертим сиром і знову ставимо готуватися - приблизно на 5-7 хвилин.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати французькі палички з пармезаном, беконом та кунжутом за 20 хвилин.