У Тунісі - країні Північної Африки дуже люблять готувати на сніданок ситну м'ясну запіканку. Називається вона маандус, що у перекладі означає петрушка. Тож без цієї зелені нам у рецепті точно не обійтися.
Запіканка з фаршем, картоплею та яйцем – простий рецепт ситного сніданку по-тунісські
Складові:
- 450 г курячого фаршу
- 1 цибулина
- 1 картоплина
- 250 мл води
- Пучок свіжої петрушки
- 8 великих яєць
- 175 г сиру
- Оливкова олія
- Кмин
- Коріандр
- Куркума
- Чебрець
- Червоний перець
- Сіль
- Перець
Спосіб приготування:
- У мисочці змішуємо всі спеції, сіль та перець.
- Фарш змішуємо із половиною перемішаних спецій.
- На середньому вогні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю в оливковій олії до золотого кольору. Додаємо м'ясо і готуємо, поки воно не підрум'яниться, постійно помішуючи та розбиваючи грудочки фаршу.
- До м'яса та цибулі додаємо очищену дрібно нарізану картоплю та заливаємо водою. Готуємо на слабкому вогні і доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і готуємо, поки приготується картопля і не випариться майже вся рідина.
- Знімаємо з вогню. У страву додаємо дрібно нарізану петрушку та перемішуємо.
- У мисці збиваємо яйця і додаємо натертий на дрібній тертці сир. Туди додаємо фарш з цибулею, картоплею і петрушкою, додаємо спеції, що залишилися, і добре перемішуємо.
- Форму для запікання змащуємо оливковою олією та виливаємо туди продукти для запіканки.
- Готуємо протягом 30-35 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати малосольні кабачки за ніч – простий та швидкий рецепт літнього салату.