Today.ua

Запіканка по-тунісськи - рецепт ситного сніданку з фаршем, картоплею та яйцем

У Тунісі - країні Північної Африки дуже люблять готувати на сніданок ситну м'ясну запіканку. Називається вона маандус, що у перекладі означає петрушка. Тож без цієї зелені нам у рецепті точно не обійтися.

Запіканка з фаршем, картоплею та яйцем – простий рецепт ситного сніданку по-тунісські

Складові:

Спосіб приготування:

  1. У мисочці змішуємо всі спеції, сіль та перець.
  2. Фарш змішуємо із половиною перемішаних спецій.
  3. На середньому вогні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю в оливковій олії до золотого кольору. Додаємо м'ясо і готуємо, поки воно не підрум'яниться, постійно помішуючи та розбиваючи грудочки фаршу.
  4. До м'яса та цибулі додаємо очищену дрібно нарізану картоплю та заливаємо водою. Готуємо на слабкому вогні і доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і готуємо, поки приготується картопля і не випариться майже вся рідина.
  5. Знімаємо з вогню. У страву додаємо дрібно нарізану петрушку та перемішуємо.
  6. У мисці збиваємо яйця і додаємо натертий на дрібній тертці сир. Туди додаємо фарш з цибулею, картоплею і петрушкою, додаємо спеції, що залишилися, і добре перемішуємо.
  7. Форму для запікання змащуємо оливковою олією та виливаємо туди продукти для запіканки.
  8. Готуємо протягом 30-35 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати малосольні кабачки за ніч – простий та швидкий рецепт літнього салату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ