Today.ua

Заважає схуднути: фітнес-тренер назвав головну причину надлишкової ваги

Багатьом людям не вдається скинути зайву вагу, незважаючи на дієти та активний спосіб життя. Вони правильно харчуються та займаються спортом, але ненависні кілограми не зникають. Фітнес-тренер Віктор Мандзяк назвав головну причину найпоширенішої проблеми.

Експерт пояснив, що ключовий вплив на вагу має гормон стресу – кортизол. Неприємності, які доводиться переживати, у когось провокують появу додаткових кілограмів, а в інших – навпаки, заповітне схуднення.

Саме кортизол впливає на апетит. У стресі у людей зменшується почуття голоду. Однак багато хто поправляється, а все тому, що втрачає контроль над ситуацією. Вони перестають відстежувати апетит і обирати те, що хочеться з'їсти. Натомість вживають все підряд, найчастіше навіть без апетиту. У сучасних реаліях це називається "заїдати стрес".

Віктор Мандзяк зазначив, що в умовах хронічного стресу маса тіла може як снижуватися, так і підвищуватись. Це буде залежати від наявності або відсутності звички їсти, щоб позбутися негативних емоцій.

"Цікаво, що повні поправляються, а худі ще більше висихають. Чи є в житті справедливість? Якщо мій підписник хоче мати велике округле черево, нехай стресує, бере близько до серця найдрібніші неприємності, які з ним трапляються. Нехай шкодує про минулі промахи, прогнозує жахливе майбутнє - нехай тримає кортизол на високому рівні. Тортики та шоколадки - це наш біг від негативних емоцій, адже огірком ніхто стрес заїдати не буде, кайф не той", - з іронією відзначив фітнес-тренер.

Мандзяк порадив відволікати себе конструктивною діяльністю, наприклад, фізичними вправами.

Раніше повідомлялося, як правильно пити воду, щоб схуднути без тренувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ