Кабачки можна використовувати в кулінарії абсолютно різними способами. Вони можуть бути не просто підсмажені кружальцями або перетерті на оладки – є ще багато цікавих рецептів. Наприклад, овочева піца "Маргарита", яка робиться на основі популярного літнього овочу з додаванням помідорів та моцарелли. Така піца зовсім не зашкодить фігурі.
Піца з кабачків з моцарелою та помідорами
Складові:
- Кабачок
- Яйце
- Помідор
- 60 г моцарелли
- 1-2 ст. л. борошна
- Сіль на смак
- Сушений базилік та орегано
Спосіб приготування:
- Вимитий кабачок натираємо на великій тертці, солимо і залишаємо овоч пустити сік.
- Коли кабачок віддав рідину, вбиваємо до нього яйце і солимо до смаку. Додаємо одну або дві столові ложки борошна в залежності від того, як багато рідини виділив кабачок, і добре перемішуємо.
- На розігріту сковороду виливаємо тісто з кабачків і розрівнюємо ложкою або лопаткою. Готуємо під кришкою протягом 4-5 хвилин до рум'яної скоринки.
- Кружечками нарізаємо помідори та моцарелу.
- Перевертаємо кабачковий млинець, зверху викладаємо помідори та моцарелу. Солимо на смак і присипаємо сухими травами.
- Накриваємо кришкою та готуємо ще 3-5 хвилин.
- Подаємо зі свіжим листям базиліка.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати салат з макаронів з тунцем та овочами - ситна страва для всієї родини.