Today.ua

Смажена картопля: секрети ідеальної страви зі хрусткою скоринкою

Смажена картопля тільки на перший погляд здається найпростішою стравою. Потрібно щоб вона була хрумкою, але не пересушеною, і м'якою всередині, але не тушкованою. Досвідчені кухарі розкрили секрети ідеальної страви на обід чи вечерю.

Смажена картопля вийде смачною, якщо використати певні кулінарні хитрощі. Насамперед потрібно подбати про те, щоб овочі були порізані однаковими шматочками. Це можуть бути слайси або соломка - як вам більше подобається. Якщо знехтувати цим правилом, якісь частини картоплі підгорять, інші можуть залишитися сирими.

Картоплю після нарізки необхідно добре промити і залишити в мисці з холодною водою на 15 хвилин. Потім просушіть її паперовими рушниками. Таким чином можна позбутися зайвого крохмалю – і коренеплоди не прилипнуть до сковорідки під час смаження.

Смажити картоплю потрібно на добре розігрітій сковороді з великою кількістю олії. Потрібно вибирати саме рафіноване, щоб утворювалося менше шкідливих речовин. Можна додати трохи сала - звичайного або підчеревка. А ось вершкове масло може призвести до того, що продукт підгорить.

Солити та перчити картоплю потрібно наприкінці приготування. Інакше вона стане надто м'якою.

І найважливіше – у процесі смаження не можна накривати сковороду кришкою. Якщо накрити – зайва волога не випарується і овочі стануть варено-тушкованими, а не смаженими.

Нагадаємо, як приготувати картоплю по-уланівськи – оригінальний рецепт вигадала господиня із Вінницької області Глафіра Дорош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ