Всі люблять смачно підсмажену рибку з хрусткою рум'яною скоринкою, але не всі вміють її правильно готувати. Господині часто-густо припускаються помилок, які ведуть до того, що страва виходить неапетитною і швидше вареною, ніж смаженою.
1. Смажити шматочки риби або цілі рибки необхідно на добре розігрітій сковороді з рослинною олією. Якщо сковорідка недостатньо розжарилася, то риба прилипне до дна і цільної рум'яної скоринки не вийде.
2. Розігрівається сковорода спочатку суха на сильному вогні, потім на неї наливають олію, зменшують вогонь до трохи нижче середнього і чекають рівно пару хвилин. Далі слід викласти шматочки риби. 3. Після того, як риба була вимита і посолена, її необхідно ретельно обсушити паперовими рушниками. Після цього можна приступати до паніровці в борошні або в сухарях і відразу ж викладати на розпечену сковороду з маслом. Якщо обваляти в паніровці мокрі шматочки, то борошно і сухарі тут же розкиснути і в процесі приготування будуть відвалюватися. Знову ж таки, це порушить цілісність скоринки, блюдо втратить апетитність і соковитість.
4. Перед смаженням рибку потрібно не просто посолити, а бажано її замаринувати, натер її крім солі ще і спеціями, посипавши цукром і полив ложечкою оцту, лимонного соку або соєвого соусу.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9
Дізнайтеся також секрети приготування червоного борщу з квашеною капустою і консервованою квасолею. Докладний рецепт смачної першої страви.