Today.ua

Жовтіє кріп на грядці: як визначити причину та виправити її

Нерідко дивлячись на грядку ми помічаємо, що кріп почав жовтіти. А ми начебто і поливали його в потрібній кількості, і удобрювали, але нічого не допомагає. То в чому ж тоді проблема? Городники назвали п'ять причин та шляхи їх вирішення.

Чому жовтіє кріп та як виправити проблему?

Якщо ви думали, чим частіше поливати кріп, тим зеленішим він буде, то ви не маєте рації. Надмірний полив може призвести до пожовтіння кропу, як і недостатність вологи. Якщо листя кропу згорнулося в трубочку, значить, його поливають недостатньо, якщо у коріння є підгнилий ґрунт - значить надмірно.

Насіння кропу потрібно садити на відстані 1-2 см один від одного. Якщо посадити їх занадто густо, то кріп виросте тонким і слабким, а нижнє листя почне жовтіти. Спробуйте прорідити грядки.

Однією з найчастіших причин, чому жовтіє кріп, є те, що у ґрунту підвищена кислотність. Усього для вирішення цієї проблеми потрібно розкидати золу.

Попри те, що кріп світлолюбна рослина, йому, як і людині, шкідливі прямі сонячні промені в жару. Щоб урятувати кріп від пересихання, грядки затемнюють агроволокном у період із 10 до 16 годин.

Попелиця може за кілька днів завдати шкоди вашому врожаю кропу. Слідкуйте за появою шкідників та вчасно обробляйте грядки.

Нагадаємо, городники розкрили два секретні добрива, які допоможуть збільшити врожай кабачків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ