Today.ua

Бережіть судини: магнітна буря переросла у справжній шторм

Магнітна буря, що вирує на Землі вже шостий день, сьогодні, в п'ятницю, досягла максимуму. У магнітосфері лютує майже 8-бальний шторм. Від цієї космічної негоди ніде не сховатися. Можна лише постаратися убезпечити кровоносні судини та нервову систему від впливу геомагнітного шторму.

Землю накрило магнітним штормом всерйоз і надовго, повідомляє meteoagent.

Магнітна буря накрила Землю ще в неділю, 17 вересня. Щоправда, у вихідний потужність бурі була невелика – лише 4 бали. Проте вже першого дня нового тижня вона зросла до 6 балів, а ще через день піднялася до 8.

Далі, трохи відринувши 20 числа до 5-бального показника, вже наступного дня буря вибухнула з новою 7-бальною силою. А сьогодні, у п'ятницю, 22 вересня, вона знову посилилася до 8 балів.

Знавці космічної погоди кажуть, що завтра вона має ослабнути до 6. Втім, і цього вистачить, щоби піддати новій атаці наші бідні, змучені тижневим штормом, кровоносні судини.

З 23 вересня ця магнітна буря має піти на спад. Проте астрономи не радять розслаблятись, бо вже 29 вересня Землю накриє новий сонячний шторм.

Після тижневого геомагнітного шторму на Землі, мабуть, залишається небагато щасливчиків, які жодного разу не зазнали його впливу. У таких випадках звичайні люди із середньостатистичним здоров'ям можуть відчувати такі симптоми:

запаморочення,

Цілком убезпечити себе від цих негативних проявів неможливо. Однак можна дотримуватись рекомендацій медиків, які знизять для вас градус небезпеки:

Нагадаємо, що стосується звичайної, земної погоди, то синоптики нам обіцяють розкішну теплу осінь, в якій буде три бабині літа. Здається, перше ми спостерігаємо саме зараз. Але ще два у нас в запасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ