Голубці можна готувати не лише із капусти. Якщо ви любитель експериментів, тоді саме час спробувати замінити звичну капусту у голубцях на кабачки. Ви здивуєтеся, наскільки смачною буде така страва. Голубці з кабачків – чудове рішення на вечерю для всієї родини.
Як і класичні голубці, кабачкові готуються з м'ясною начинкою та тушкують у томатному соусі. За бажання начинку можна зробити більш пікантно, додавши всередину тертий сир.
Голубці з кабачків
Інгредієнти:
- кабачки – 3 шт.
- рис – 100 г
- фарш – 300 г
- часник – 2 зубчики
- цибуля – 1 шт.
Для заливки:
- томатна паста – 1,5 ст. л;
- вода – 250 мл;
- сметана – 1,5 ст. л.
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- рослинна олія – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком.
Відварюємо рис до готовності.
Пасеруємо на сковороді дрібно нарізану цибулю з натертою на дрібній тертці морквою.
Часник натираємо на найдрібнішій тертці.
Змішуємо фарш, часник, відварений рис та підсмажену цибулю з морквою. Додаємо сіль та чорний перець.
Кабачок нарізаємо на довгі слайси.
У кожен слайс загортаємо начинку для голубців і викладаємо у форму для запікання, або у велику сковороду. У нас вийдуть міні-голубчики.
Змішуємо інгредієнти для заливки та поливаємо нею голубці з кабачка. Додаємо сіль та перець за смаком.
Тушкуємо голубці на невеликому вогні 40-45 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ледачі голубці з молодої капусти нашвидкуруч.