Today.ua

Кому не можна їсти сало: дієтолог назвала головну небезпеку для трьох категорій людей

Сало у помірній кількості принесе організму лише користь. Однак деяким людям варто відмовитись від цього продукту в раціоні, навіть від мінімальних порцій. Дієтолог Наталія Самойленко розповіла, для яких людей сало є шкідливим.

У чому користь сала

Для більшості сало це суперфуд, який до того ж корисний. У цьому продукті є холін – вітамін В-комплексу, що бере участь у метаболізмі. Також сало чудово впливає на судини і клітинні мембрани завдяки лецитину, що міститься в ньому.

При споживанні 20 - 30 грамів сала на день (рекомендована кількість) в організм потрапляє всього 30 міліграмів холестерину, тому при такій дозі не варто боятися про здоров'я судин і зайву вагу.

Дієтолог рекомендує їсти сало вранці і в обід, адже цей продукт насичує організм енергією. Якщо їсти сало перед сном, то якість сну може погіршитись.

Кому не можна їсти сало

Деяким людям варто відмовитись від вживання сала. Це потрібно зробити тим, у кого є проблеми з нирками та печінкою. Власникам таких діагнозів як панкреатит та холецистит краще уникати сала.

Людям, які мають зайву вагу, або тим, хто прагне скинути кілька кілограмів, сало в цьому прагненні точно не допоможе. Навіть мізерні порції продукту можуть завадити запустити процес схуднення. Дочекайтеся, коли кілограми почнуть танути, і потім можете зрідка балувати себе сальцем.

Літнім людям та маленьким дітям від сала в раціоні також слід відмовитися. У малюків травлення ще недосконале, а у людей похилого віку нерідко є проблеми з жовчовиділенням. І в тих, і в інших, сало може викликати негативні наслідки.

Раніше повідомлялося, що в Україні рекордно подорожчало сало в серпні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ