Today.ua

Кототерапія: кішки можуть замінити ліки від багатьох хвороб

Кішки - незмінні супутники людини вже протягом багатьох тисячоліть. У Стародавньому Єгипті кішок вважали священними тваринами, їм поклонялися в храмах. В сучасній Україні, хоча і культу кішок немає, проте все більше сімей намагаються завести вдома пухнастого улюбленця. Як з'ясувалося, кішки можуть бути відмінними лікарями і засобом профілактики від багатьох хвороб.

Захищають від алергії

На перший погляд, це здається парадоксальним, адже багато алергіків скаржаться на сильну алергію від котячої шерсті. Однак, за спостереженнями медиків, якщо людина спілкується з кішками з раннього дитинства, то вона буде менш схильна до алергії, ніж ті, у кого кішок вдома немає.

Покращують якість сну

Багато людей вважають нічний сон поряд із котом, що муркоче поряд, верхом насолоди. Особливо, якщо хутряний напарник примостився біля вас, коли в квартирі холодно. Багато хто навіть вважає за краще мати під боком кота, ніж неспокійного партнера. Переваги такого "сонного альянсу" очевидні: кіт займає менше місця, не тягне на себе ковдру, не хропе і не норовить закинути на вас ногу (а якщо й закидає, то його нога важить менше та гріє приємніше).

Підтримують емоційно

Кішкам можна розповісти про свій смуток і неприємності. Вони не будуть вас перебивати і давати оцінки вашим вчинкам, а лише мовчки вислухають і можуть притиснутися до вас - на знак особливої підтримки.

Зміцнення серця і судин

Погладжування кішки може замінити жменю таблеток від гіпертонії та інших "принад" хворої серцево-судинної системи. Господарі кішок не так схильні до хвилювань і стресів, отже їхнє серце - в кращому стані, ніж у тих, хто з кішками спілкується рідко.

Панацея від самотності

Навіть ті, хто живе один, в компанії з кішками самотніми не почуваються. Муркотливий теплий клубок вовни, що треться об ваші ноги і віддано заглядає в очі, здатний розтопити кригу у будь-якому серці.

Нагадаємо, серед величезної кількості котячих порід зустрічаються гіпоалергенні породи, які не викличуть ніякої алергії навіть у того, хто починає чхати при одній лише згадці про кішок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ