Шоколад – це не тільки улюблені ласощі дітей та дорослих, але й надзвичайно корисний продукт, який захищає організм від багатьох захворювань. Найкориснішим є темний шоколад. Він навіть може захистити організм від інсульту. Проте не весь темний шоколад однаково ефективний.
Вчені, які досліджували вплив темного шоколаду на організм живих істот, дали відповідь, який компонент дає йому цілющу силу, і в чому полягає захисна сила цього компонента.
Отже, група учених із Медичної школи Джона Хопкінса (США) досліджувала вплив епікатехіну – сполуки, що входить до складу темного шоколаду, на живі організми. Саме епікатехін виявився тим "робочим інгредієнтом", який надає шоколаду протиінсультних властивостей.
Однієї дози цієї сполуки, введеної лабораторним мишам, вистачило, щоб їхній організм зміг доволі успішно протистояти ішемічному інсульту.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Через півтори години після вживання епікатехіну у піддослідних тварин штучно викликали інсульт. Досвід показав, що миші, які отримали "дозу" епікатехіну, набагато легше перенесли ішемію головного мозку, ніж їхні родичі, яким подібного не давали.
Тобто, за словами керівника цього експерименту Сільвена Доре, для того, щоб досягти стійкого терапевтичного ефекту, достатньо було невеликої одноразової дози епікатехіну.
Саме ця сполука і є у темному шоколаді. Однак не у всіх сортах темного шоколаду її концентрація однакова. Тому напис на обгортці, що це темний шоколад, ще зовсім не означає, що в ньому міститься багато біоактивного епікатехіну, розповів учений.
Нагадаємо, дієтологи назвали найшкідливіший вид шоколаду, який взагалі не варто вживати.