В Україні настав сезон яблучних пирогів: готуємо дивовижну шарлотку до сімейного чаювання

Автор: Марченко Любов

В Україні настав сезон яблук. І, звичайно ж, який яблучний сезон без ароматної, дивовижно смачної шарлотки. Незважаючи на те, що варіацій цього яблучного пирога є безліч, класична шарлотка поєднує декілька основних інгредієнтів, які не змінюються протягом століть.

В Україні настав сезон яблучних пирогів: готуємо дивовижну шарлотку до сімейного чаювання - today.ua

Із походженням цього повітряного яблучного пирога пов'язують чимало легенд. Одна з найромантичніших розповідає, що шарлотку вигадав у 18 столітті англійський кухар, що був безнадійно закоханий у дівчину на ім'я Шарлотта. Намагаючись завоювати її прихильність, він вигадав смачний повітряний яблучний пиріг.

Чим скінчилася ця історія, і чи взагалі була загадкова Шарлотта, достеменно невідомо. Проте пиріг її імені прижився не лише в Британії, а й у інших країнах. Сьогодні шарлотку в тому чи іншому варіанті знають, люблять і готують у багатьох країнах. Класична шарлотка для сімейного чаювання не вимагає багато інгредієнтів і готується легко.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;
  • яблука - 4 шт.;
  • розпушувач для тесту - 1 ч.л.;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • яйця - 4 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • вершкове масло для змащування форми - 30 г;
  • цукрова пудра для прикраси – 2-3 столові ложки.

В Україні настав сезон яблучних пирогів: готуємо дивовижну шарлотку до сімейного чаювання

Рецепт приготування

  1. Миємо яблука, чистимо їх від шкірки і видаляємо зсередини насіння. Якщо шкірка на яблуках тонка, можна їх не чистити. Ріжемо яблука тонкими скибочками.
  2. Борошно просіюємо, щоб воно добре наситилося киснем і додаємо до нього розпушувач.
  3. Яйця з холодильника (потрібно, щоб вони були охолоджені), розбиваємо в ємність і збиваємо міксером до піни.
  4. Додаємо до яєць цукор і знову вбиваємо цю суміш на високій швидкості. Збивати потрібно щонайменше 5 хвилин.
  5. Далі в отриману масу акуратно вводимо борошно. Робити це потрібно частинами, перемішуючи тісто лопаткою. Розмішуємо так, щоб не було грудочок. На цьому етапі потрібно розмішувати вручну, без міксера.
  6. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На її дно викладаємо щільно яблучні часточки. Виливаємо зверху тісто і рівномірно розподіляємо його формою.
  7. Випікаємо у розігрітій духовці протягом 30 хвилин. Температура випічки – 180 градусів.
  8. Після випікання виймаємо шарлотку з духовки, даємо їй охолонути і посипаємо цукровою пудрою. У такому вигляді її можна подавати до столу.

Ось щодо останнього пункту, то можуть бути варіанти. Іноді шарлотка з'їдається до повного остигання. Без цукрової пудри. Але якщо хочете все за класикою, то потрібно усе ж дати їй охолонути.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Нагадаємо, можна спробувати також приготувати знаменитий сливовий пиріг, який готується за рецептом газети The New York Times.

Головне