Абрикоси смачні та корисні не лише у свіжому вигляді, а й у вигляді варення, особливо якщо йдеться про цілі плоди в прозорому густому сиропі. Такі ласощі не залишать нікого байдужими. До того ж до абрикосів додається один секретний інгредієнт, який надасть особливого смаку варенню.
Для приготування абрикосового варення підійдуть тільки домашні абрикоси з кісточкою, яка легко відділяється. Що найцікавіше – абрикоси мають залишитися цілими. Не потрібно буде варити фрукти до того часу, поки вони перетворються на пюре. Це зовсім інший рецепт.
Варення з абрикосів
Інгредієнти:
- абрикоси - 1 кг;
- цукор - 1 кг;
- вода - 1 склянка;
- половинка лимона
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для цього варення краще вибирати трохи недозрілі плоди, щоб вони зберегли форму у банці.
Почнемо приготування з цукрового сиропу - з'єднайте воду з цукром, поставте на повільний вогонь до закипання.
Секретний інгредієнт варення – лимон. Можна попередньо вичавити з нього сік. Лимон освіжає варення, але беріть не більше половини середнього лимона на 1 кг абрикос, щоб варення не було занадто рідке.
Потім важлива частина приготування – витягуємо кісточки з абрикосів. Найпростіший спосіб - візьміть в руку абрикос, знайдіть місце, де плід кріпиться до гілки і просто натисніть туди довгим тонким предметом. Ви легко видавите кісточку з абрикосу – вона вилізе з іншого боку, причому плід залишиться цілим.
Кісточки заливаємо окропом, чекаємо 2-3 хвилини, і при натисканні з них легко знімаємо коричневу шкірку. У вас в руках повинні залишитись білі очищені абрикосові кісточки. Їх необхідно засунути назад в абрикос через отвір, через який витягували.
Ваше завдання зробити так, щоб сироп легко зміг проникнути в м'якуш абрикос. Для цього використовуємо шпильку або голку і "наколюємо" абрикоси. Необхідно просто зробити багато неглибоких отворів, пробивши шкіру.
Коли абрикоси нафаршировані очищеними кісточками, шкірка пробита для доступу сиропу, а сам сироп уже закипів, можна відправляти абрикоси в сироп.
Закладаємо абрикоси у цукровий сироп. Бажано брати широку каструлю, щоб викласти плоди в один шар. Абрикоси в сиропі довести до кипіння і вимкнути вогонь.
Необхідно тричі довести сироп з абрикосами до кипіння і після кожного разу дати йому охолонути і настоятися протягом 12 годин. На третій день ви отримаєте ароматне варення з абрикосів з кісточками з прозорим сиропом.
Таке варення можна їсти відразу або можна консервувати, закатати в банки і зберегти на зиму.
Раніше повідомлялося, як приготувати надзвичайно красиве і смачне варення з троянд.