Today.ua

“Тут у нас тумани і дощі“: погода в Україні зіпсується до мокрого снігу, холоду і штормового вітру

В Україні зіпсувалася погода. Схоже, що тепло, яке так довго нас балувало цієї осені, залишило нас до наступної весни. Найближчого тижня синоптики обіцяють справжнісіньку осінню негоду: дощі, холод, поривчастий вітер, часом тумани і навіть мокрий сніг.

Про те, яка погода чекає на українців у найближчий тиждень, розповіла синоптик Наталія Голеня.

Понеділок практично на всій території України пройде з дощами. При цьому очікується значне зниження температури повітря. На більшості території країни денна температура становитиме 6-12 градусів тепла, і лише на півдні ртутний стовпчик може піднятися до +15.

Така погода, звичайно, різко контрастує з тією, якою українці насолоджувалися минулого тижня, проте в похолоданні, що прийшло, немає нічого аномального. Воно цілком закономірне для такої пори року і відповідає кліматичним нормам, каже синоптик.

Однак це ще не все похолодання, яке приготувала нам природа найближчими днями. Ближче до кінця тижня температура опуститься ще нижче.

"Погода готує нам ще подальше зниження, і за сьогоднішніми розрахунками воно швидше буде десь на 20-22 жовтня, знову ж таки з півночі зайде холодне повітря арктичного походження і ще буде зниження температури. Вночі вже до плюс-мінусів, тобто +3 -3 градуси, а денна температура також буде 1-7 тепла, хіба що на півдні до 10", - повідомила Наталія Голеня.

Після невеликого сонячного, але прохолодного вікна з вівторка по четвер, дощі знову зайдуть до України ближче до кінця тижня. При цьому слідом за ними прийде хвиля ще холоднішого арктичного повітря. Через це 21-22 жовтня у північних, центральних та східних областях опади можуть випасти у вигляді мокрого снігу.

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач обіцяв цієї осені цілих три бабині літа. Два вже були. Чекаємо на листопад?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ