Today.ua

Салат “Мімоза“ без рибної консерви: як приготувати улюблену закуску по-новому

Багато господинь роблять салат "Мімоза", використовуючи рибні консерви як основу. Але є й інший варіант приготування цієї популярної закуски – з куркою. Пропонуємо рецепт оригінальної версії улюбленого салату.

Рецепт салату "Мімоза" з куркою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Картоплю та моркву необхідно відварити, остудити, очистити та натерти на середній тертці.
  2. Горіхи можна обсмажити на сухій сковороді та подрібнити ножем.
  3. Сир треба потерти на тертці.
  4. Яйця необхідно зварити круто, перекласти в холодну воду на 5-7 хвилин, а потім очистити.
  5. Їх потрібно натерти на середній тертці, а один жовток окремо на дрібній.
  6. Куряче м'ясо можна відварити в підсоленій воді або обсмажити на невеликій кількості рослинної олії, посоливши і поперчивши.
  7. Тепер потрібно зібрати салат, викладаючи його шарами.
  8. Першим шаром викладіть варену картоплю і змастіть її майонезом.
  9. Далі потрібно викласти куряче м'ясо і теж змастити майонезом.
  10. Наступний шар – варені яйця.
  11. Після варена морква, а потім викладіть шар сиру і змастіть його майонезом.
  12. Зверху потрібно посипати салат тертим жовтком та горіхами.
  13. Дайте йому постояти в холодильнику щонайменше години і подавайте до столу.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт тонких млинців, які підходять для будь-якої начинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ