Салат "Олів'є" давно перестав був лише новорічною стравою. Його готують і на повсякденний стіл, замінюючи традиційні інгредієнти на альтернативні. Вегетаріанці готують олів'є без ковбаси, замість яєць до салату можна додавати авокадо, а солоні огірки замінити на свіжі. Варіацій поєднання продуктів може бути багато. Давайте розглянемо рецепт "Олів'є" із вареним язиком. Така страва приємно здивує своєю пікантністю.
Салат "Олів'є" з язиком
Інгредієнти:
- язик – 350-400 г
- морква – 200 г
- картопля – 400 г
- огірки – 200 г
- солоні огірки – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- консервований зелений горох – 100 г
- яйця – 3 шт.
- домашній майонез – 100-150 г
- за смаком
Овочі для "Олів'є" найкраще запекти, але за бажанням можна і відварити.
Яйця також відваріть та почистіть.
Поріжте кубиками овочі та яйця.
Язик відваріть до м'якості, почистіть і поріжте кубиком.
Цибулю поріжте дрібно і можете замаринувати, щоб пішла зайва гіркота.
Перекладіть всі інгредієнти салату "Олів'є" в миску, сіль, перець та перемішайте.
Приготуйте домашній майонез. Для цього збийте в блендері 2 яєчні жовтки, 1 ст. л. французької гірчиці, 20 мл лимонного соку та 100 мл соняшникової олії.
Готовий салат змішайте з майонезом, поставте в холодильник на пару годин, щоб "Олів'є" просочився.
Смачного!
Раніше повідомлялося, чим можна замінити оселедець та картоплю у салаті "Шуба".