Today.ua

Салат з рисом на зиму: як приготувати смачний та ситний “сніданок туриста“

Зазвичай рис використовують для приготування гарнірів або основних страв, але ця крупа відмінно підходить і для консервації. Пропонуємо рецепт ситної закуски "Сніданок туриста" з рисом та овочами.

Рецепт салату з рисом на зиму

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку слід очистити цибулю, моркву та солодкий перець.
  2. Помідори потрібно промити, розрізати навпіл і видалити плодоніжку.
  3. Подрібніть томати за допомогою м'ясорубки.
  4. У каструлю з товстим дном вилийте томатне пюре і доведіть його до кипіння.
  5. Додайте до нього натерту на середній тертці моркву.
  6. Цибулю слід нарізати дрібним кубиком або подрібнити в кухонному комбайні.
  7. Додайте цибулю до помідорів та моркви.
  8. Перемішайте овочі, доведіть масу до кипіння та проваріть 10 хвилин.
  9. Солодкий перець теж потрібно нарізати дрібним кубиком і додати до каструлі.
  10. Далі в каструлю додайте олію, цукор і сіль.
  11. Перемішайте, накрийте кришкою каструлю і тушкуйте на маленькому вогні 15 хвилин.
  12. Ретельно промийте рис і додайте його до овочевої маси.
  13. Перемішайте всі інгредієнти, доведіть масу до кипіння і тушкуйте 40 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
  14. Коли рис стане м'яким, в салат потрібно додати оцет, перемішати інгредієнти і розкласти по банкам.
  15. Закатайте банки, поставте їх на кришку та накрийте чимось теплим.
  16. Охолоджений салат можна переносити в місце для зберігання.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт борщової заправки на зиму, який допоможе прискорити процес приготування борщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ