Today.ua

Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви

Голубці – це об'єкт нематеріальної культурної спадщини нашої країни, тому їх час від часу готують на кожній українській кухні. Але не всі господині знають про те, як зробити цю страву справді соковитою. У чому секрет?

Пропонуємо рецепт смачних голубців з інгредієнтом, який зробить блюдо неймовірно соковитим.

Рецепт соковитих голубців

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку розберіть капусту на листя і відваріть їх у трохи підсоленій воді до м'якості – близько 5 хвилин, і виріжте тверду частину біля основи. Порада: щоб зручніше було згортати голубці, листя капусти потрібно трохи відбити молотком для м'яса.
  2. Після цього потрібно очистити моркву і цибулю. Моркву натерти на тертці, а цибулю порізати. Обсмажте овочі на олії до м'якості.
  3. Рис - ретельно промити та відварити до напівготовності – близько 5 хвилин після закипання води.
  4. Відкиньте рис на друшляк, щоб усунути всю рідину, і остудіть.
  5. Часник потрібно очистити та подрібнити зручним для вас способом.
  6. З помідорів слід зняти шкірку і потерти на тертці.
  7. У глибокій мисці змішайте фарш, рис, цибулю з морквою, томати та часник.
  8. Посоліть і поперчіть на ваш смак і додайте секретний інгредієнт – шматочок натертого на тертці сала.
  9. Перемішайте начинку і починайте формування голубців.
  10. Після цього обсмажте їх на сковороді з двох сторін до рум'яного кольору і перекладіть у велику каструлю.
  11. У бульйоні розмішайте сметану та томатну пасту, трохи підсоліть та залийте голубці цим соусом.
  12. Поставте на вогонь та тушкуйте під кришкою 40-60 хвилин.

Смачного!

А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який робить неймовірним смак запеченої картоплі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ