Голубці – це об'єкт нематеріальної культурної спадщини нашої країни, тому їх час від часу готують на кожній українській кухні. Але не всі господині знають про те, як зробити цю страву справді соковитою. У чому секрет?
Пропонуємо рецепт смачних голубців з інгредієнтом, який зробить блюдо неймовірно соковитим.
Рецепт соковитих голубців
Інгредієнти:
- Капуста – 1 качан
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Бульйон – 800 мілілітрів
- Сметана – 4 столові ложки
- Томатна паста – 3 столові ложки
- Фарш (свинина та яловичина) – 500 грамів
- Помідори – 300 грамів
- Рис – 150 грамів
- Часник – 3 зубчики
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 1 цибулина
- Сіль та перець – на смак
- Секретний інгредієнт: сало – 20 грамів
Приготування:
- Для початку розберіть капусту на листя і відваріть їх у трохи підсоленій воді до м'якості – близько 5 хвилин, і виріжте тверду частину біля основи. Порада: щоб зручніше було згортати голубці, листя капусти потрібно трохи відбити молотком для м'яса.
- Після цього потрібно очистити моркву і цибулю. Моркву натерти на тертці, а цибулю порізати. Обсмажте овочі на олії до м'якості.
- Рис - ретельно промити та відварити до напівготовності – близько 5 хвилин після закипання води.
- Відкиньте рис на друшляк, щоб усунути всю рідину, і остудіть.
- Часник потрібно очистити та подрібнити зручним для вас способом.
- З помідорів слід зняти шкірку і потерти на тертці.
- У глибокій мисці змішайте фарш, рис, цибулю з морквою, томати та часник.
- Посоліть і поперчіть на ваш смак і додайте секретний інгредієнт – шматочок натертого на тертці сала.
- Перемішайте начинку і починайте формування голубців.
- Після цього обсмажте їх на сковороді з двох сторін до рум'яного кольору і перекладіть у велику каструлю.
- У бульйоні розмішайте сметану та томатну пасту, трохи підсоліть та залийте голубці цим соусом.
- Поставте на вогонь та тушкуйте під кришкою 40-60 хвилин.
Смачного!
А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який робить неймовірним смак запеченої картоплі.