Today.ua

Шампанське з бузини: рецепт легкого літнього напою з квітковим смаком

Квітки бузини дуже корисні для людини. Вони містять важливі вітаміни і мікроелементи, які допомагають зміцнити здоров'я. Тому бузина нерідко використовується у народній медицині. А ще з неї можна приготувати літній напій з особливим смаком і невеликим вмістом алкоголю. Пропонуємо рецепт натурального шампанського з бузини.

Як приготувати шампанське з бузини?

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У великий скляний бутиль або велику каструлю потрібно налити воду.
  2. У неї слід покласти суцвіття бузини, додати цукор та лимонну кислоту.
  3. Дерев'яною ложкою перемішайте інгредієнти до розчинення цукру.
  4. Накрийте пляшку або каструлю кришкою і залиште на три дні.
  5. За цей період напій набуде ніжного квіткового аромату та легкого жовтого кольору.
  6. Настій необхідно процідити через марлю та розлити по пляшках.
  7. Після пляшки з шампанським із бузини слід покласти у горизонтальному положенні у темне прохолодне приміщення.
  8. Тепер залишається тільки дочекатися, коли напій буде готовий. Станеться це за два місяці.
  9. Відкривати ігристе шампанське варто акуратно та пити охолодженим.

Деякі господині додають у шампанське цедру або сік цитрусових, родзинки та мед. Так він виходить ще вишуканішим.

Смачного!

Раніше ми писали про те, як у домашніх умовах зробити смачний зефір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ