Квітки бузини дуже корисні для людини. Вони містять важливі вітаміни і мікроелементи, які допомагають зміцнити здоров'я. Тому бузина нерідко використовується у народній медицині. А ще з неї можна приготувати літній напій з особливим смаком і невеликим вмістом алкоголю. Пропонуємо рецепт натурального шампанського з бузини.
Як приготувати шампанське з бузини?
Інгредієнти:
- Квіти бузини – 15 штук
- Вода мінеральна чи очищена без газу – 10 літрів
- Цукор – 1 кілограм
- Лимонна кислота – 20 грамів
Приготування:
- У великий скляний бутиль або велику каструлю потрібно налити воду.
- У неї слід покласти суцвіття бузини, додати цукор та лимонну кислоту.
- Дерев'яною ложкою перемішайте інгредієнти до розчинення цукру.
- Накрийте пляшку або каструлю кришкою і залиште на три дні.
- За цей період напій набуде ніжного квіткового аромату та легкого жовтого кольору.
- Настій необхідно процідити через марлю та розлити по пляшках.
- Після пляшки з шампанським із бузини слід покласти у горизонтальному положенні у темне прохолодне приміщення.
- Тепер залишається тільки дочекатися, коли напій буде готовий. Станеться це за два місяці.
- Відкривати ігристе шампанське варто акуратно та пити охолодженим.
Деякі господині додають у шампанське цедру або сік цитрусових, родзинки та мед. Так він виходить ще вишуканішим.
Смачного!
Раніше ми писали про те, як у домашніх умовах зробити смачний зефір.