Шарлотка по-французьки: рецепт популярного пирога “Невидимка“

Автор: Анастасия Березовская

Сезон яблук у повному розпалі, а значить - саме час готувати шарлотку. Пропонуємо вам спробувати альтернативний рецепт та приготувати популярний французький яблучний пиріг "Невидимка".

Шарлотка по-французьки: рецепт популярного пирога “Невидимка“ - today.ua

Шарлотка по-французьки - рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг очищених яблук
  • 3 яйця
  • 150 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 борошна
  • 15 г ванільного цукру
  • 1,5 ч. л. розпушувача

Шарлотка по-французьки: рецепт популярного пирога “Невидимка“

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

Рустем Умєров зник із публічного простору: що кажуть з цього приводу у Міноборони

  1. Яйця змішати з цукром і ванільним цукром і розмішати до однорідності.
  2. Вершкове масло розтопити на водяній бані і додати до яєчної суміші.
  3. Додаємо туди ж молоко, просіяне борошно та розпушувач. Добре вмішуємо сухі інгредієнти в рідкі, щоб не було грудочок. Тісто має вийти рідке.
  4. Вимити яблука, очистити, видалити насіннєву коробку і нарізати тонкими скибочками.
  5. Змішати яблука з тістом.
  6. Форму для запікання застелити пергаментом, змастити олією і влити тісто.
  7. Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці до утворення рум'яної скоринки.
  8. Готовий торт перевернути вгору дном і дістати із форми.
  9. Подавати з жирною сметаною, вершками чи морозивом.

Пропонуємо також спробувати приготувати шарлотку з яблуками на сковороді – рецепт улюбленого пирога з мінімальними витратами часу.