Сезон яблук у повному розпалі, а значить - саме час готувати шарлотку. Пропонуємо вам спробувати альтернативний рецепт та приготувати популярний французький яблучний пиріг "Невидимка".
Шарлотка по-французьки - рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг очищених яблук
- 3 яйця
- 150 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 100 борошна
- 15 г ванільного цукру
- 1,5 ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
- Яйця змішати з цукром і ванільним цукром і розмішати до однорідності.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані і додати до яєчної суміші.
- Додаємо туди ж молоко, просіяне борошно та розпушувач. Добре вмішуємо сухі інгредієнти в рідкі, щоб не було грудочок. Тісто має вийти рідке.
- Вимити яблука, очистити, видалити насіннєву коробку і нарізати тонкими скибочками.
- Змішати яблука з тістом.
- Форму для запікання застелити пергаментом, змастити олією і влити тісто.
- Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці до утворення рум'яної скоринки.
- Готовий торт перевернути вгору дном і дістати із форми.
- Подавати з жирною сметаною, вершками чи морозивом.
Пропонуємо також спробувати приготувати шарлотку з яблуками на сковороді – рецепт улюбленого пирога з мінімальними витратами часу.