Шарлотка з двома секретними інгредієнтами: рецепт смачного яблучного пирога нашвидкуруч

Автор: Леся Ловіцька

Шарлотка – один із тих пирогів, які створюються максимально просто. Вона вийде навіть у недосвідченої господині. Спробуйте приготувати яблучний пиріг з двома секретними інгредієнтами.

Шарлотка з двома секретними інгредієнтами: рецепт смачного яблучного пирога нашвидкуруч - today.ua

Зазвичай для тіста на шарлотку потрібні три інгредієнти – це яйця, цукор та борошно. Однак варто додати ще два – ваніль та корицю.

Інгредієнти

  • 5 яєць;
  • склянка цукру;
  • дрібка солі;
  • склянка борошна;
  • 2 яблука;
  • ваніль;
  • кориця

Приготування

Головний секрет пишної та смачної шарлотки – у добре збитому тесті. Потрібно використовувати міксер, оптимально – якщо він буде стаціонарним, з чашею. Відправте туди яйця і залиште збиватися кілька хвилин до пишної піни. Потім додайте цукор та ваніль і збивайте ще кілька хвилин.

Борошно потрібно просіяти і додати до яєчної суміші разом із дрібкою солі. Вона потрібна для балансування смаку. Продовжуйте збивати продукти міксером на високих оборотах. Тісто має вийти пишним та повітряним – це найважливіший момент для бісквіту.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Яблука потрібно добре вимити, почистити та нарізати на тонкі скибочки. Найкраще вибрати кислі. Додайте корицю і перемішайте, щоб "дісталося" кожному шматочку.

Шарлотка з двома секретними інгредієнтами: рецепт смачного яблучного пирога нашвидкуруч

Форму для тіста змастіть олією. Якщо вона силіконова – цього можна не робити. Вилийте в неї тісто, а зверху розкладіть яблука.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте туди пиріг та випікайте протягом 30-40 хвилин. Якщо можливо, використовуйте режим конвекції.

Шарлотка з двома секретними інгредієнтами: рецепт смачного яблучного пирога нашвидкуруч

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Пам'ятайте, що бісквітне тісто боїться перепадів температур. Тому не можна відкривати духовку під час випікання та ще хвилин десять після його завершення. Готову шарлотку можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Раніше повідомлялося, які три інгредієнти не можна додавати до шарлотки, щоб не зіпсувати яблучний пиріг.

Головне