Шарлотка вважається одним із найпопулярніших пирогів з яблуками. І не дарма, адже це справді смачний та ароматний десерт. А покращити його смак досить просто – варто лише додати один секретний інгредієнт.
Рецепт шарлотки з яблуками
Інгредієнти:
- Борошно - 200 грамів
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 200 грамів
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Яблука – 2 штуки
- Вершкове масло – для змащування форми
- Цукрова пудра – для прикраси
- Секретний інгредієнт – апельсин – 1 штука
Приготування:
- У миску потрібно вбити яйця та насипати цукор.
- Міксером слід збити інгредієнти до повного розчинення цукру та збільшення маси вдвічі. На це піде близько 10 хвилин.
- Потім поступово додайте в яєчну масу просіяне борошно, змішане з розпушувачем, ретельно перемішуючи.
- Тісто для шарлотки має вийти однорідним і за консистенцією як сметана.
- Яблука потрібно промити, очистити від кісточок та шкірки та нарізати невеликим кубиком або слайсами.
- З апельсина потрібно зняти цедру та філірувати часточки, тобто зняти з них білу плівку.
- Апельсинову цедру натерти на дрібній тертці і додати в тісто.
- Змастіть форму для випікання вершковим маслом і вилийте половину тіста в неї.
- Зверху покладіть яблука та апельсинові часточки.
- Залийте фрукти тістом, що залишилося.
- Поставте форму в нагріту до 190 градусів духовку та запікайте 35-40 хвилин
- Перевірити готовність шарлотки можна зубочисткою або сірником - він повинен залишитися сухим після проколювання пирога.
- Остудіть шарлотку, дістаньте з форми і посипте цукровою пудрою.
- Пиріг можна подавати до чаю чи кави.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт торта з оригінальною назвою "Депресія", який точно підніме настрій.