Шашлик можна приготувати на безлічі маринадів, щоб урізноманітнити звичний смак м'яса. Спробуйте використати чайний – він ідеально поєднується з ніжною курятиною.
Багато хто звикли робити маринад для шашлику із солі, перцю, оцту, кефіру або майонезу. Можна відійти від традиційної рецептури та протестувати новий спосіб підготовки м'яса.
Головний компонент маринаду для курячого шашлику – чорний чай. Його також можна застосовувати для свинини, але птиця за цим рецептом виходить особливо вдалою, має приємний аромат та цікавий смаковий відтінок.
Інгредієнти
- курячі крила – 10 штук
- чорний чай – 60 г
- вода – 1,5 л
- сіль, італійські трави, розмарин – за смаком
- цибуля – 3 шт.
- часник – 2 з.
Приготування
Спочатку потрібно підготувати ванну для м'яса. Для цього в глибокій ємності залийте чайне листя окропом. Залиште настоюватися протягом 20 хвилин, а потім процідити через сито. Чай не можна використовувати гарячим - він повинен охолонути до кімнатної температури.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
М'ясо добре промийте, видаліть залишки пір'я та натріть спеціями. Солити поки що не потрібно. Додайте цибулю, нарізану півкільцями, і пропущений через прес часник. Перемішайте курячі крильця з овочами.
Залийте м'ясо охолодженим чаєм і залиште наполягати. Для маринування буде достатньо 6-8 годин. Цілком можна зробити маринад для шашлику та поставити його у холодильник на ніч.
М'ясо перед смаженням потрібно просушити – це легко зробити за допомогою паперових рушників. Залишається тільки посолити курятину та нанизати крила на шампур. Шашлик подавайте із зеленню та кетчупом. Смачного!
Нагадаємо про три інгредієнти, які зіпсують шашлик – їх не варто додавати до м'яса.