Початківці, та й досвідчені господині іноді стикаються з однією проблемою під час приготування тефтелей. М'ясні кульки розсипаються під час обсмажування чи тушкування, чим псують зовнішній вигляд страви. Але є секретний інгредієнт, який допоможе уникнути такої неприємності.
Ми розповімо, як приготувати смачні тефтелі в томатному соусі і який додати інгредієнт, щоб вони не розвалилися.
Рецепт тефтелів у томатному соусі
Інгредієнти:
- Фарш свинячо-яловичий – 500 грамів
- Круглий рис – 250 грамів
- Цибуля – 2 штуки
- Морква – 1 штука
- Яйце – 1 штука
- Томатна паста – 3-4 столові ложки
- Сметана – 150 грамів
- Борошно – половина склянки
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Для початку потрібно очистити і дрібно нарізати цибулю, а моркву очистити і натерти на тертці.
- Рис потрібно відварити до напівготовності та остудити.
- Фарш покладіть у велику миску і змішайте його з цибулею та рисом.
- Посоліть і поперчіть масу та вбийте в неї яйце.
- Ретельно перемішайте і додайте секретний інгредієнт - одну столову ложку кукурудзяного або картопляного крохмалю, який надасть в'язкість фаршу і не дасть тефтелям розвалитися.
- Перемішайте та сформуйте мокрими руками тефтелі потрібного розміру.
- Обсмажте їх на сковороді, обвалявши перед цим в борошні.
- В окремому сотейнику потрібно приготувати соус. Змішайте сметану та томатну пасту, залийте склянкою теплої води, посоліть і доведіть до кипіння.
- У сковороду з тефтелями додайте моркву і влийте соус.
- Накрийте кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин.
- Гарячі тефтелі можна подавати на стіл.
Смачного!
А раніше ми ділилися секретом смачних та пишних пиріжків із картоплею.