Today.ua

Що додати у тефтелі, щоб вони не розвалилися: один інгредієнт врятує страву

Початківці, та й досвідчені господині іноді стикаються з однією проблемою під час приготування тефтелей. М'ясні кульки розсипаються під час обсмажування чи тушкування, чим псують зовнішній вигляд страви. Але є секретний інгредієнт, який допоможе уникнути такої неприємності.

Ми розповімо, як приготувати смачні тефтелі в томатному соусі і який додати інгредієнт, щоб вони не розвалилися.

Рецепт тефтелів у томатному соусі

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно очистити і дрібно нарізати цибулю, а моркву очистити і натерти на тертці.
  2. Рис потрібно відварити до напівготовності та остудити.
  3. Фарш покладіть у велику миску і змішайте його з цибулею та рисом.
  4. Посоліть і поперчіть масу та вбийте в неї яйце.
  5. Ретельно перемішайте і додайте секретний інгредієнт - одну столову ложку кукурудзяного або картопляного крохмалю, який надасть в'язкість фаршу і не дасть тефтелям розвалитися.
  6. Перемішайте та сформуйте мокрими руками тефтелі потрібного розміру.
  7. Обсмажте їх на сковороді, обвалявши перед цим в борошні.
  8. В окремому сотейнику потрібно приготувати соус. Змішайте сметану та томатну пасту, залийте склянкою теплої води, посоліть і доведіть до кипіння.
  9. У сковороду з тефтелями додайте моркву і влийте соус.
  10. Накрийте кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин.
  11. Гарячі тефтелі можна подавати на стіл.

Смачного!

А раніше ми ділилися секретом смачних та пишних пиріжків із картоплею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ