Навіть така проста страва як млинці має безліч секретів приготування. Досвідчені господині розповіли, що додати в тісто, щоб ніжні млинці вийшли тоншими за аркуш паперу.
Досвідчені господині відзначають, що багато хто робить ту саму помилку, через що млинці виходять жорсткими і сухими. Справа в тому, що їх пересушують на сковороді - не потрібно надто довго смажити млинці на сковороді, а перевертати як тільки вони прихопляться.
А щоб млинці вийшли дуже тонкими, крім муки потрібно використовувати кукурудзяний крохмаль. Деякі додають у пропорції на кожні 100 г борошна беруть 60 г крохмалю, а хтось бере один до одного. Спробуйте додавати на свій смак.
Тонкі млинці з крохмалем
Молоко має бути теплим. Тому до приготування його потрібно дістати з холодильника.
Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 3 яйця
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 2 ст. л. рослинного масла
Спосіб приготування:
- Яйця збити із цукром.
- Додати молоко, олію, сіль.
- Борошно просіяти, перемішати з крохмалем і акуратно вмішати в молочно-яєчну суміш, щоб не було грудок. Або перебити блендером. Тісто має вийти за консистенцією як рідка сметана
- На розігріту сковороду налити тісто і випікати млинець. Якщо млинець рветься, то в тісто додати ще трохи просіяного борошна і крохмалю.
Готово.
Нагадаємо, рецепт соковитих котлет із секретним інгредієнтом – розтануть у роті.