Консервовані огірки – популярна закуска, з якою багато господинь експериментують у себе на кухні. Для того, щоб огірочки вийшли хрусткими, потрібно дотримуватися правильних пропорцій спецій, а від деяких інгредієнтів і зовсім відмовитися, адже вони тільки псують консервацію.
Досвідчені кулінари поділилися лайфхаками, що не варто додавати в банки з огірками, щоб вони були хрусткими та смачними.
Рецептів маринованих огірків є багато. До складу багатьох із них входить часник. Не всі господині знають, що якщо переборщити з цією приправою, огірки вийдуть м'якими. Це не означає, що часник не потрібно взагалі використовувати при консервації огірків, але додавайте, наприклад, на трилітрову банку не більше 1 зубчика.
Якщо ви хочете, щоб огірки були ще більш хрусткими і пружними, додайте в банку дубове або смородинове листя. А ще кулінари часто додають у мариновані огірки корінь та листя хрону.
Занадто слабка концентрація солі у розсолі також призводить до розм'якшення огірків у банці. Щоб уникнути цієї помилки, потрібно робити розчин для домашньої консервації з концентрацією 5-10%.
На 1 л води беріть в середньому 50 г солі і 30 г цукру. Такий розсіл ідеально підійде для консервації огірків на зиму.
Раніше повідомлялося, як приготувати мариновані огірки як у McDonald's.