Яблучна шарлотка - найпопулярніша сезонна випічка, яка під силу навіть недосвідченим господиням. Традиційно в її основу входять яйця, цукор, борошно, розпушувач та солодка яблучна начинка. Можна додавати ще й інші інгредієнти, які покращать смак пирога, але робіть це лише у тому випадку, якщо впевнені у результаті.
Досвідчені кулінари розповіли, які продукти не слід додавати до тіста для шарлотки, щоб не зіпсувати випічку.
Безглютенове борошно
Для шарлотки потрібно брати звичайне пшеничне борошно. Справа в тому, що глютен у пшеничному борошні – це складний клейкий білок, що виконує важливу функцію загусника в тісті. Якщо замінити пшеничне на гречане, кокосове, рисове, амарантове або будь-яке інше борошно, то шарлотка може розпастися або навпаки вийти дуже "забитою".
Сода
Господині часто замінюють розпушувач у випічці содою. Пам'ятайте, якщо додати в тісто для шарлотки соду, не погасивши її оцтом, пиріг буде мати неприємний смак ацетону. Якщо ви не полюбляєте оцет, його можна замінити цитрусовим соком. Коли у складі тіста є кисломолочні продукти: кефір або сметана, то не варто хвилюватися, адже вони гасять соду природною молочною кислотою. Однак у яблучну шарлотку молочні продукти за рецептом не йдуть.
Гарбуз
Гарбуз із яблуком - відмінне поєднання, але не для шарлотки. Якщо хочеться незвичайного аромату чи присмаку – допоможуть спеції: кориця, мускатний горіх, кардамон чи ваніль. Вони чудово поєднуються з яблучною начинкою і не зіпсують смаку пирога.
Раніше повідомлялося, як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді нашвидкуруч.