Що не можна робити при варінні буряка, щоб він не втратив колір та соковитість

Автор: Леся Ловіцька

Буряк зазвичай вживають у вареному вигляді. Часто під час термічної обробки овоч втрачає колір та соковитість. Досвідчені кулінари розкрили тонкощі правильного приготування буряка.

Що не можна робити при варінні буряка, щоб він не втратив колір та соковитість - today.ua

Буряк зазвичай вариться не менше години. Залийте його холодною водою і коли вона закипить додайте столову ложку цукру. Це позитивно вплине на смак та допоможе зберегти колір овочу. Солити його не варто, а якщо цього вимагає рецептура, то додавайте сіль у тертий буряк перед подачею страви на стіл.

Важливий момент - буряк повинен варитися цілим. Просто помийте його та не розрізайте на частини. Також не варто видаляти шкірку та хвостики, тому що овоч втратить колір і смак, стане тьмяним та несмачним.

Під час варіння можна додати у воду половину чайної ложки лимонної кислоти чи оцту, щоб зберегти колір. Однак це можна зробити лише після закипання води.

Популярні зараз

Працюючі пенсіонери не отримають у травні доплати за стаж: названа причина

Українцям з низькими пенсіями призначили доплату: хто та скільки отримуватиме

В українців вилучатимуть житло для потреб ЗСУ: що відомо про компенсацію

Тариф на електроенергію у травні залишили по 2,64, але частина населення буде платити за іншою ціною

Коли буряк звариться, злийте воду і накрийте каструлю кришкою, щоб створити "парниковий ефект". Не варто заливати холодною водою і залишати на 10-15 хвилин, як радять деякі блогери. Перепад температур справді прискорить готовність, але плід стане водянистим та несмачним.

Відмінний варіант зберегти колір, аромат і соковитість буряків, якщо запекти їх у духовці. Для цього помістіть овоч у фольгу або пакет для запікання. Півгодини за температури 200 градусів – і можна приступати до приготування салатів або борщу. У такому разі буряк буде яскравим і смачним, до того ж у ньому залишиться максимум корисних речовин.

Зауважте, що найчастіше солодший буряк – той, який менший за розміром. Однак є й винятки, це залежить від сорту.

Скільки коштує буряк в Україні

Що не можна робити при варінні буряка, щоб він не втратив колір та соковитість

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вартість овочу борщового набору вже кілька місяців поспіль залишається стабільною. У жовтні та листопаді буряк продається у супермаркетах у середньому по 8 гривень. Мінімальна ціна зафіксована у торговельній мережі Метро – по 7,38 грн/кг.

Раніше повідомлялося, як швидко приготувати буряк без каструлі та духовки – лише за 15 хвилин.