Today.ua

Що не можна робити під час варіння буряка, щоб овоч не втратив соковитість та колір: популярна помилка

Буряк найчастіше вживають у вареному вигляді. Однак багато хто стикається з проблемою, що після варіння овоч втрачає свою соковитість і насичений колір. Щоб варений буряк не був несмачним, важливо враховувати один нюанс. Досвідчені кухарі розповіли, якої помилки припускаються ті, хто варить буряк.

Буряк стає несмачним, якщо порушується його цілісність. Важливо відварювати овоч повністю. Перед приготуванням буряк миють під проточною водою і кладуть у каструлю з водою, або в духовку або мікрохвильову піч.

Не потрібно обрізати корінці та шкірку овочів. Вони виконують роль своєрідної кришки, яка закупорює всі поживні властивості, смак, аромат і колір у коренеплоді, якщо їх зрізати, то в процесі варіння буряк частково втратить свої корисні властивості та колір.

Чистити буряки потрібно вже в готовому вигляді. Вони будуть соковитими, і до того ж варена шкірка набагато легше відстає від овочів, ніж сира.

Зберегти яскравий бордовий колір буряків допоможе звичайний оцет чи лимонний сік. На 3 літри води потрібно додати 2-3 столові ложки оцту при варінні овочів.

Солодшими вважаються менші за розміром коренеплоди, хоча все залежить від сорту. Якщо ви самостійно вирощує буряк, вибирайте цукрові різновиди. Адже ще є буряк кормовий, який буде менш солодким незалежно від того, як ви його варитимете.

Раніше повідомлялося, який спосіб приготування буряків вважається найшвидшим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ