Навіть досвідчені господині іноді роблять велику помилку – виливають залишки їжі у раковину. Але деякі продукти категорично не можна утилізувати у такий спосіб, тому що вони залишаються на трубах, забиваючи їх. Що ж не варто виливати у злив кухонної раковини?
Залишки кави, недоїдений суп або інші продукти часто "йдуть" в раковину замість відра для сміття. Але краще не робити цього, щоб не запрошувати до будинку сантехніка щомісяця. Пропонуємо дізнатися, яким рідинам та продуктам не місце у зливі.
Рослинна олія
Якщо на сковороді залишилося масло, то не потрібно виливати його у раковину. Цей продукт не розчиняється у воді, тому при низькій температурі перетворюється на щільну масу, яка здатна утворити засмічення в трубах. Тому краще налити в сковороду засіб для посуду і додати трохи гарячої води, а потім вилити отриману масу в пакет, щільно зав'язати і викинути у відро для сміття.
Кавова гуща
Кавову гущу, що залишилася в чашці або турці, також не варто зливати в раковину. Дрібні частинки зерен осідають на трубах і, накопичуючись, перетворюються на засмічення. Краще викидати її у відро для сміття.
Дріжджі або залишки тіста
Дріжджі в принципі краще не викидати у каналізацію. Вони можуть викликати хімічну реакцію і вміст труб почне підійматися нагору. А залишки тіста при взаємодії з водою перетворяться на клейстер і застигнуть на стінках труб. Тому згодом утвориться складне засмічення, з яким зможе впоратися лише сантехнік.
Окріп
Багато господарок зливають воду, в якій варилася картопля або макарони, прямо в раковину. А деякі відразу включають холодну воду, вважаючи, що вона остудить окріп. Насправді, різкий перепад температур негативно впливає на труби, особливо пластикові. На них з'являються дрібні тріщини, які з часом тільки збільшуватимуться.
Нагадаємо також про прості способи очищення витяжки від нагару.