2024-й– це рік Дракона, тож і страви на новорічному столі мають відповідати настрою вечора. І салат "Дихання дракона" відмінно підійде до такого випадку. Як його приготувати?
Якщо ви шукаєте варіанти новорічних частування, ми пропонуємо приготувати пікантний та яскравий салат "Дихання дракона".
Рецепт салату "Дихання дракона"
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 грамів
- Морква по-корейськи – 150 грамів
- Картопля по-корейськи – 150 грамів
- Свіжі огірки – 150 грамів
- Солодкий червоний перець – 1 штука
- Майонез – 80 грамів
- Лавровий лист – 2 штуки
- Сіль - на смак
- Цукор – 1 дрібка
Приготування:
Якщо немає можливості придбати картоплю по-корейськи, її можна зробити самостійно. Для цього потрібно очистити картоплю, помити і натерти спеціальною терткою для моркви по-корейськи. Проваріть її в окропі 3-4 хвилини, після чого відкиньте на друшляк і додайте мелений коріандр, сіль, часник та червоний мелений перець.
Перемішайте і влийте нагріту олію, трохи яблучного оцту та соєвого соусу. Ще раз ретельно перемішайте та поставте в холодильник на 2 години.
Тепер можна приступати до приготування салату.
- У каструлі нагрійте воду, додайте до неї лавровий листок і трохи солі. Проваріть у цій воді філе до готовності.
- У цей час потрібно нарізати тонкою соломкою огірки, додати до них трохи солі та дрібку цукру.
- Перемішайте та залиште на 10 хвилин, після чого відіжміть зайву рідину.
- Куряче філе потрібно тонко нарізати чи розібрати на волокна.
- Викладіть його на тарілку першим шаром салату.
- Зверху змастіть майонезом.
- Потім шар огірків, який також потрібно змастити майонезом.
- Далі викладіть більшу частину картоплі по-корейськи, надаючи салату вигляду вогню, що горить.
- Зверху викладіть моркву корейською, також у вигляді полум'я.
- Додайте декілька полосок картоплі по-корейськи.
- Солодкий перець необхідно нарізати тонкою соломкою та покласти внизу "вогню".
- Салату потрібно настоятися 15 хвилин у холодильнику і його можна подавати до столу.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом салату "оселедець під шубою" без оселедця.