Today.ua

Що станеться з організмом, якщо кожен день їсти цвітну капусту

Цвітну капусту не дарма називають одним із найкорисніших овочів, оскільки вона багата на необхідні для здоров'я людини вітаміни та мінерали. Медики вважають, що людям варто внести її до свого щоденного меню. Але також попереджають, що її часто  їсти можна не всім.

Цвітна капуста містить вітаміни С, К, В5 та В6, кальцій, залізо, калій та магній. Крім того, овоч на 92% складається з води, і його регулярне вживання допоможе уникнути зневоднення. Але на цьому корисні властивості продукту не закінчуються.

Поліпшиться травлення

Медики зазначають, що цвітна капуста є багатим джерелом клітковини, яка допомагає підтримувати здоров'я травної системи. Вона також сприяє зростанню корисних бактерій у кишечнику та підтримує їх здоровий баланс. Експерти кажуть, що якщо регулярно їсти овоч, то можна забути про закрепи та інші проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Захист від раку

У цьому овочі містяться потужні антиоксиданти, які допомагають захистити організм від ушкодження клітин, пов'язаних із такими захворюваннями як рак. Зокрема індіол-3-карбінол, що блокує зростання ракових клітин і запобігає утворенню пухлин. У цвітній капусті також є ряд речовин, які при перетравленні розщеплюються на сполуки, що надають протизапальну та антибактеріальну властивості.

Поліпшується робота серця

Медики повідомляють, що у цвітній капусті міститься сульфорафан, який допомагає знизити рівень холестерину в крові. Таким чином вживання овочу захищає артерії від жирових накопичень, сприяє нормалізації кров'яного тиску та знижує ризик серцевих захворювань.

Поліпшується здоров'я нервової системи

Цей хрестоцвітий овоч – одне з найкращих джерел холіну. Ця поживна речовина необхідна для правильного функціонування нервової системи, у тому числі пам'яті та контролю м'язів. Тому регулярне вживання цвітної капусти допоможе налагодити її роботу.

Зміцнюється імунна система

Цвітна капуста - багате джерело вітаміну С, який відіграє важливу роль у підтримці здорової імунної системи. Це потужний антиоксидант, який захищає від запалень, зміцнює імунітет та сприяє засвоєнню заліза.

Однак деяким людям все ж таки не рекомендують часто їсти цей корисний овоч. Це стосується тих, у кого є проблеми із щитовидною залозою та шлунково-кишковим трактом. Краще перед вживанням проконсультуватися з лікарем.

Пропонуємо також дізнатися про корисні властивості бананів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ