Желатин найбільш відомий завдяки тому, що його використовують як загусник при приготуванні різних десертів. Але насправді це корисний білок, який необхідний для здоров'я суглобів, нігтів, волосся, шкіри і кишечника.
Доктор медичних наук Дені П. Бебі розповів виданню WebMD про те, наскільки корисним є желатин для здоров'я людини. Він назвав головні причини вживати цей білок якнайчастіше.
Здоров'я шкіри
За словами медика, білок та амінокислоти у желатині сприяють виробленню колагену в організмі людини. Варто пам'ятати, що з віком у людей падає рівень природного колагену, що призводить до втрати еластичності шкіри. Тому якщо регулярно вживати страви з желатином, то можна покращити гідратацію шкіри та скоротити кількість зморшок.
Здоров'я кишечника
Лікар стверджує, що желатин допомагає створювати захисну слизову оболонку кишечника та підтримувати його стінки в оптимальному стані. У ньому також міститься глутамінова кислота, що допомагає захищати стінки кишечника від різних ушкоджень і підтримує здоров'я травної системи в цілому.
Зниження рівня цукру
У желатині також міститься амінокислота гліцин, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові. Тому цей білок дуже корисний для людей із діабетом 2 типу. Медик зазначає, що, крім зниження рівня цукру в крові, гліцин також зменшує запалення в організмі.
Здоров'я суглобів та кісток
Желатин зміцнює сполучні тканини, що сприяє здоров'ю суглобів. Крім того, у ньому міститься лізин, амінокислота, що допомагає зміцнювати кістки. За словами лікаря, лізин також покращує здатність організму засвоювати кальцій. Тому желатин може стати відмінною добавкою для зниження ризику стоншення кісток та остеопорозу.
Нагадаємо, раніше інший лікар розповів про користь роботи в саду та на городі.