Знаменитий український кардіохірург Микола Амосов був не лише титулованим і по-справжньому талановитим лікарем, а ще й палким поборником здорового способу життя. Він до останку життя щодень займався фізичними вправами та намагався вживати здорову їжу. Серед його "кулінарних" винаходів – паста Амосова, яка може бути і смачним десертом, і ліками, і профілактичним засобом.
Регулярно вживаючи цю пасту, можна запобігти багатьом захворюванням.
Звісно, академік Амосов створював її, у першу чергу, як профілактичний засіб від захворювань "свого" профілю – хвороб серця і судин. Але ця паста також загалом зміцнює імунну систему та є прекрасним профілактичним засобом від:
- застудних захворювань;
- захворювань органів травлення;
- захворюванням нервової системи.
Її вживання також нормалізує склад крові та зменшує ризик холестеринових утворень.
Паста Амосова – це рецепт медово-фруктової суміші, що зміцнює судини і серце, а також є профілактичною від багатьох захворювань.
Інгредієнти та рецепт виготовлення
До складу пасти Амосова входять такі інгредієнти:
- сухофрукти (родзинки, чорнослив, курага, інжир або фініки) – 200 г;
- горіхи (волоські, кеш'ю, мигдальні або мікс) – 200 г;
- лимон середньої величини – 100 г;
- натуральний мед – 200 г.
Усі інгредієнти, крім меду, слід змішати у блендері і подрібнити до дрібнозернистого стану. До цієї суміші треба додати мед і ретельно розмішати знову. Зберігати приготовану пасту слід у холодильнику. В холоді вона залишатиметься придатною до 6 місяців.
Як правильно вживати пасту Амосова
Дорослим рекомендують вживати тричі на добу по 1 столовій ложці цієї суміші за 30 хвилин до їжі. А дітям шкільного віку вистачить 1 чайної ложки пасти на добу.
Для того, щоби пройти повний профілактичний курс, слід вживати її упродовж 30 днів. Можна також продовжити її вживати і понад цей термін. Адже в цих ліках немає жодної краплі шкідливої "хімії" - всі інгредієнти натуральні та смачні.
Попри всю універсальність цієї пасти, є в неї і протипоказання. Пасту Амосова не можна вживати алергікам, які мають алергію саме на котрийсь із її компонентів. І крім того, її не рекомендують хворим на цукровий діабет.
Нагадаємо, на основі меду можна також приготувати торт-медовик із секретним інгредієнтом.