Паста Амосова подовжила життя не одному пацієнту: що це таке, та як його їдять

Автор: Марченко Любов

Знаменитий український кардіохірург Микола Амосов був не лише титулованим і по-справжньому талановитим лікарем, а ще й палким поборником здорового способу життя. Він до останку життя щодень займався фізичними вправами та намагався вживати здорову їжу. Серед його "кулінарних" винаходів – паста Амосова, яка може бути і смачним десертом, і ліками, і профілактичним засобом.

Паста Амосова подовжила життя не одному пацієнту: що це таке, та як його їдять - today.ua

Регулярно вживаючи цю пасту, можна запобігти багатьом захворюванням.

Звісно, академік Амосов створював її, у першу чергу, як профілактичний засіб від захворювань "свого" профілю – хвороб серця і судин. Але ця паста також загалом зміцнює імунну систему та є прекрасним профілактичним засобом від:

  • застудних захворювань;
  • захворювань органів травлення;
  • захворюванням нервової системи.

Її вживання також нормалізує склад крові та зменшує ризик холестеринових утворень.

Популярні зараз

Прийдешня зима може стати найважчою для енергетики України від початку війни, - IEА

Пишні кучері та вбрання власного бренду: Анджеліна Джолі знялася у стильній фотосесії

Супутники NASA фіксують велику пожежу у Тверській області: там може стояти на бойовому посту ядерна ракета “Сатана“

Запрошення до НАТО і невпинне постачання зброї: стала відомо, що хоче почути Зеленський від Байдена під час свого візиту у США

Паста Амосова – це рецепт медово-фруктової суміші, що зміцнює судини і серце, а також є профілактичною від багатьох захворювань.

Інгредієнти та рецепт виготовлення

До складу пасти Амосова входять такі інгредієнти:

  • сухофрукти (родзинки, чорнослив, курага, інжир або фініки) – 200 г;
  • горіхи (волоські, кеш'ю, мигдальні або мікс) – 200 г;
  • лимон середньої величини – 100 г;
  • натуральний мед – 200 г.

Паста Амосова подовжила життя не одному пацієнту: що це таке, та як його їдять

Усі інгредієнти, крім меду, слід змішати у блендері і подрібнити до дрібнозернистого стану. До цієї суміші треба додати мед і ретельно розмішати знову. Зберігати приготовану пасту слід у холодильнику. В холоді вона залишатиметься придатною до 6 місяців.

Як правильно вживати пасту Амосова

Дорослим рекомендують вживати тричі на добу по 1 столовій ложці цієї суміші за 30 хвилин до їжі. А дітям шкільного віку  вистачить 1 чайної ложки пасти на добу.

Для того, щоби пройти повний профілактичний курс, слід вживати її упродовж 30 днів. Можна також продовжити її вживати і понад цей термін. Адже в цих ліках немає жодної краплі шкідливої "хімії"  - всі інгредієнти натуральні та смачні.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Попри всю універсальність цієї пасти, є в неї і протипоказання. Пасту Амосова не можна вживати алергікам, які мають алергію саме на котрийсь із її компонентів. І крім того, її не рекомендують хворим на цукровий діабет. 

Нагадаємо, на основі меду можна також приготувати торт-медовик із секретним інгредієнтом.