Today.ua

Паста Амосова подовжила життя не одному пацієнту: що це таке, та як його їдять

Знаменитий український кардіохірург Микола Амосов був не лише титулованим і по-справжньому талановитим лікарем, а ще й палким поборником здорового способу життя. Він до останку життя щодень займався фізичними вправами та намагався вживати здорову їжу. Серед його "кулінарних" винаходів – паста Амосова, яка може бути і смачним десертом, і ліками, і профілактичним засобом.

Регулярно вживаючи цю пасту, можна запобігти багатьом захворюванням.

Звісно, академік Амосов створював її, у першу чергу, як профілактичний засіб від захворювань "свого" профілю – хвороб серця і судин. Але ця паста також загалом зміцнює імунну систему та є прекрасним профілактичним засобом від:

Її вживання також нормалізує склад крові та зменшує ризик холестеринових утворень.

Паста Амосова – це рецепт медово-фруктової суміші, що зміцнює судини і серце, а також є профілактичною від багатьох захворювань.

Інгредієнти та рецепт виготовлення

До складу пасти Амосова входять такі інгредієнти:

Усі інгредієнти, крім меду, слід змішати у блендері і подрібнити до дрібнозернистого стану. До цієї суміші треба додати мед і ретельно розмішати знову. Зберігати приготовану пасту слід у холодильнику. В холоді вона залишатиметься придатною до 6 місяців.

Як правильно вживати пасту Амосова

Дорослим рекомендують вживати тричі на добу по 1 столовій ложці цієї суміші за 30 хвилин до їжі. А дітям шкільного віку  вистачить 1 чайної ложки пасти на добу.

Для того, щоби пройти повний профілактичний курс, слід вживати її упродовж 30 днів. Можна також продовжити її вживати і понад цей термін. Адже в цих ліках немає жодної краплі шкідливої "хімії"  - всі інгредієнти натуральні та смачні.

Попри всю універсальність цієї пасти, є в неї і протипоказання. Пасту Амосова не можна вживати алергікам, які мають алергію саме на котрийсь із її компонентів. І крім того, її не рекомендують хворим на цукровий діабет. 

Нагадаємо, на основі меду можна також приготувати торт-медовик із секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ