Збираючись у подорож, особливо тривалу, завжди постає питання, що брати в дорогу. Відразу на думку спадають бутерброди, але в спеку хліб з маслом, ковбасою або сирою може стати отрутою. Український кулінар Євген Клопотенко розповів, що брати із собою в дорогу та поділився трьома простими рецептами перекусу.
Переможець "МастерШеф" радить брати по 2 літри на добу на одну особу. З їжі краще картопля в мундирах, сирі овочі та фрукти, горіхи та сухофрукти, домашні сухарики або консерви.
Також можна приготувати випічку, яка буде корисною та ще й смачною.
Сирне печиво - рецепт
Інгредієнти:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 150 г борошна
- 70 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 1 яйце
- 50 г твердого сиру
Спосіб приготування:
- Сир натерти на дрібну тертку та розділити на дві частини
- Борошно змішати з розпушувачем та олією, перемішати.
- Додати яйце та одну частину сиру - перемішати.
- Замісити пружне тісто, загорнути у харчову плівку та прибрати у холодильник на 20 хвилин.
- Через час розкотити тісто завтовшки 3 мм і вирізати склянкою кружечки.
- Деко застелити пергаментом і перекласти печиво.
- Кожне печиво присипати сиром, що залишився.
- Випікати 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Зберігати у герметичному пакеті.
Яєчні маффіни з овочами
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 1/2 кабачка
- 1/2 помідора
- 1/2 солодкого перцю
- 3-4 печериці
- 1 ст. л. борошна
- 50 г твердого сиру
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
- Овочі дрібно нарізати та перемішати.
- У мисці змішати яйця до піни, додати сіль, перець, натертий на дрібну тертку сир і борошно - перемішати.
- Форми для кексів наповнити овочами наполовину і залити тістом.
- Випікати кекси 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Вівсяні батончики
Інгредієнти:
- 100 г вівсяних пластівців
- 2 ст. л. цільнозернового борошна
- 1 ч. л. меленої кориці
- 50 г вершкового масла
- 50 мл рослинної олії
- 80 г меду
- 1 ст. л. цукру
- 150 г ізюму
- 100 г мигдалю
- дрібка солі
Спосіб приготування:
- Вівсянку змішати з подрібненими горіхами та іншими інгредієнтами - перемішати.
- Деко вистелити пергаментом і викласти масу, утрамбувати.
- Випікати 35 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці.
- Після остигання відправити в холодильник мінімум на годину, найкраще на ніч.
- Згодом нарізати батончики бажаного розміру.
Нагадаємо, "Укрзалізниця" запустила безкоштовний потяг - пасажирам даватимуть по 2-3 тисячі гривень.