Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка

Автор: Анастасия Березовская

Збираючись у подорож, особливо тривалу, завжди постає питання, що брати в дорогу. Відразу на думку спадають бутерброди, але в спеку хліб з маслом, ковбасою або сирою може стати отрутою. Український кулінар Євген Клопотенко розповів, що брати із собою в дорогу та поділився трьома простими рецептами перекусу.

Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка - today.ua

Переможець "МастерШеф" радить брати по 2 літри на добу на одну особу. З їжі краще картопля в мундирах, сирі овочі та фрукти, горіхи та сухофрукти, домашні сухарики або консерви.

Також можна приготувати випічку, яка буде корисною та ще й смачною.

Сирне печиво - рецепт

Інгредієнти:

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

  • 150 г борошна
  • 70 г вершкового масла (кімнатної температури)
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1 яйце
  • 50 г твердого сиру

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти на дрібну тертку та розділити на дві частини
  2. Борошно змішати з розпушувачем та олією, перемішати.
  3. Додати яйце та одну частину сиру - перемішати.
  4. Замісити пружне тісто, загорнути у харчову плівку та прибрати у холодильник на 20 хвилин.
  5. Через час розкотити тісто завтовшки 3 мм і вирізати склянкою кружечки.
  6. Деко застелити пергаментом і перекласти печиво.
  7. Кожне печиво присипати сиром, що залишився.
  8. Випікати 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  9. Зберігати у герметичному пакеті.

Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка

Яєчні маффіни з овочами

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 1/2 кабачка
  • 1/2 помідора
  • 1/2 солодкого перцю
  • 3-4 печериці
  • 1 ст. л. борошна
  • 50 г твердого сиру
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Овочі дрібно нарізати та перемішати.
  2. У мисці змішати яйця до піни, додати сіль, перець, натертий на дрібну тертку сир і борошно - перемішати.
  3. Форми для кексів наповнити овочами наполовину і залити тістом.
  4. Випікати кекси 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка

Вівсяні батончики

Інгредієнти:

  • 100 г вівсяних пластівців
  • 2 ст. л. цільнозернового борошна
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл рослинної олії
  • 80 г меду
  • 1 ст. л. цукру
  • 150 г ізюму
  • 100 г мигдалю
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Вівсянку змішати з подрібненими горіхами та іншими інгредієнтами - перемішати.
  2. Деко вистелити пергаментом і викласти масу, утрамбувати.
  3. Випікати 35 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці.
  4. Після остигання відправити в холодильник мінімум на годину, найкраще на ніч.
  5. Згодом нарізати батончики бажаного розміру.

Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка Що з'їсти в поїзді: три простих рецепти перекусів у дорогу від Євгена Клопотенка

Нагадаємо, "Укрзалізниця" запустила безкоштовний потяг - пасажирам даватимуть по 2-3 тисячі гривень.